Hiltfestival in het klein

18 juni 2021

Gelukkig gaat het de goede kant op met de coronabesmettingen. Nog niet alles is mogelijk maar we willen toch met de kinderen een ‘Hiltfestival’ in het klein houden.

Tijdens het Hiltfestival staan niet de leraren op het podium zoals bij het Hegewipi maar staan de leerlingen in de schijnwerpers!

En zo bedoelen we het ook echt, in de spotlights: de leerling staat als artiest op het podium, we kijken welke kleur lamp het beste bij het optreden past, we zorgen voor enthousiast publiek en uiteraard voor een daverend applaus.

Op school wordt in de groepen al volop geoefend. Eerst moet afgesproken worden wat voor optreden de groep wil gaan doen, de rollen moeten worden verdeeld, kleding uitgezocht en decorstukken gemaakt. Dat vergt veel overleg en samenwerking. En dan is er het oefenen in de zaal op een podium wat voor veel kinderen al heel spannend is. Komende week is er nog de generale repetitie.

 

Het wordt een Hiltfestival in het klein omdat we niet met de hele school in de zaal mogen zitten. Er zijn nu steeds om de beurt 2 groepen in de zaal die een optreden live volgen. De overige groepen kunnen in de klas via het digibord de optredens volgen. Op woensdag zijn er de optredens door de vso groepen en donderdag door groepen van het s.o.

bespreking van het optreden in de zaal

oefenen op het podium

vso leerlingen bezig met de decorstukken

klaarzetten van een schimmendoek

 



Nieuwsarchief