Overlijden van Pieter van Hugten

17 augustus 2021

Afgelopen week is plotseling Pieter van Hugten overleden. Pieter was vanaf 1982 in dienst bij De Hilt. Na zijn pensionering heeft hij tot augustus 2020 als vrijwilliger op De Hilt gewerkt. Bij het afscheid heeft hij van de wethouder mevrouw Dortmans nog een vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen.

 

Als technisch assistent verzorgde Pieter de praktijklessen aan de oudere leerlingen. Pieter was een veelzijdig man, de leerlingen kregen van hem lessen in metselen, behangen, schilderen, hout en metaalbewerking. Daarmee kon hij aansluiten bij de interesses van de jongeren, dit was dan vaak ook het opstapje naar een stage of naar werk in een bepaald vakgebied.

 

Voor de vieringen en het jaarlijkse kamp regelde Pieter altijd overal de benodigde spullen. Wat is er nu leuker dan vlotvaren op bijvoorbeeld de Dommel, en dan niet in een mooie kano maar gewoon op een deur met 2 autobanden eronder? Pieter regelde dit, hij zorgde voor oude deuren en de binnenbanden, hij reed een aantal keren op en neer met de aanhanger om alles aan de waterkant te krijgen.

 

 

Behalve voor school heeft Pieter ook menig collega thuis vooruitgeholpen, behalve goede raad hoe iets gemaakt kon worden kwam hij meestal ook zelf wel meehelpen thuis. Daarin kwam de mens Pieter het duidelijkste naar voren, hij wilde graag helpen, dat was zijn manier om iets voor een ander te betekenen.

 

Bij leerlingen en ouders is Pieter ook bekend vanwege de trofeeën die hij 38 jaar lang bij elk Hegewipi festival heeft gemaakt voor leerlingen en teamleden. In de jaren tachtig ging het dan over 90 trofeeën maar de laatste jaren waren er dat maar liefst 300! En elk jaar werden de trofeeën mooier en ingenieuzer en konden we eerder spreken over kunstwerken dan trofeeën. Bij veel oud-leerlingen zijn deze trofeeën nog thuis te bewonderen.

 

In het interview met Pieter in april 2020 wordt gesproken over de man met de gouden handjes. Dat is zeker waar, maar voor school was Pieter veel meer dan dat. Hij was erg loyaal en deed altijd een stapje meer in het belang van de kinderen en de school. Mede door de toewijding, inzet en betrokkenheid van Pieter heeft De Hilt iets extra’s kunnen bieden voor kwetsbare kinderen. Zijn inbreng, veelal op de achtergrond, is van onschatbare waarde geweest.

Het interview met Pieter is terug te lezen via onderstaande link:

http://www.de-hilt.nl/Home/Nieuws/Artikelen/172453

 

Pieter te midden van zijn kunstwerken

Uitreiking vrijwilligerspenning door de wethouder bij zijn afscheid

Een bedankje van leerlingen voor al die mooie trofeeën

Op einde van de dag met optredens krijgt elke leerling een Hegewipi-trofee

Pieter in zijn werkplaats

Een prachtige vleugel als laatste Hegewip trofee

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Hilt

Azalealaan 38

5701 CM Helmond

Tel.: 0492 - 52 58 00

E-mail: dehilt@aloysiusstichting.nl