Zaalvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs

11 maart 2023

Komende week organiseert De Hilt voor de 36 ste keer het zaalvoetbaltoernooi voor leerlingen in het (voortgezet) speciaal onderwijs. In al die jaren heeft het toernooi slechts 2 keer geen doorgang kunnen vinden, dat was vanwege de corona.

 

Het eerste toernooi vond plaats in 1985 in de City Sporthal, in de ochtend speelden de so teams en in de middag de vso teams. Aangezien steeds meer scholen wilden deelnemen is het toernooi op enig moment uitgebreid naar 2 dagen.

 

De laatste jaren worden de wedstrijden gespeeld in sporthal van Fletcher Wellness-Hotel in Helmond. Op maandag 13 maart voetballen de s.o. leerlingen, dinsdag 14 maart is het de beurt aan de v.s.o. teams. Deelnemende scholen zijn afkomstig uit het sbo, praktijkonderwijs of cluster 2, 3 en 4. De teams komen uit de regio Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Limburg.

 

Voor de leerlingen een spannende dag waarbij overigens de sportiviteit voorop staat. Vandaar dat er bij het s.o. en ook het v.s.o. een speciale sportiviteitsbeker is te winnen.

 

voor elk team een beker en daarnaast ook een sportiviteitsbeker

vso leerlingen assisteren tijdens het toernooi zoals vorig jaar Tim

 

 

 Nieuwsarchief