informatieavond bivak

08 mei 2023

Vanavond waren de ouders van het s.o. uitgenodigd voor een informatieavond. Op deze manier willen we de ouders goed voorlichten over het waarom van het bivak en wat het bivak betekent voor hun kind.

De laatste jaren kon het bivak niet doorgaan vanwege corona en afgelopen jaar was er een speciale week met activiteiten vanwege het 50-jarig bestaan van De Hilt.

Het bivak vormt een belangrijk onderdeel van onze leerlijn sociaal-emotionele ontwikkeling, we zijn dus blij dat het bivak dit jaar weer mogelijk is.

 

In de week van 22 mei gaan de jongste groepen van het so op maandag en dinsdag naar de kampeerboerderij in Westelbeers. De oudste groepen gaan daarna van woensdag t/m vrijdag. De kleutergroepen van Anna en Kelly blijven op een ander moment een nachtje slapen op school.

 

In de voorbereiding met de leerlingen wordt alles uitgebreid besproken, het programma, de indelingen, het slapen, de vrije tijd, het keuzeprogramma, het eten, de corvee etc. Hiermee proberen we zoveel mogelijk onduidelijkheden en onzekerheden weg te nemen, maar het blijft natuurlijk spannend. We gaan ervan uit dat het net als elk jaar weer een hele ervaring wordt voor de leerlingen.

 

De onderbouwgroepen van het vso gaan in de een na laatste week voor de zomervakantie op kamp naar Gemert. De oudste groepen van het vso bereiden zich dan voor op de mondelinge examens.

de start van de informatieavond was voor de ouders van de onderbouw

daarna de ouders van de bovenbouw s.o.

vorig jaar geen bivak maar een jubileumweek vanwege 50-jarig bestaan. De burgemeester onthulde het kunstwerk dat door de leerlingen was gemaakt.

 



Nieuwsarchief