Afscheid na bijna 50 jaar van Jacqueline

05 juli 2023

Gisteravond hebben we op de begraafplaats in Vlierden afscheid genomen van Jacqueline van de Ven. Het was een zeer drukbezochte bijeenkomst met heel veel collega’s van school. Vanwege het schoolkamp van het vso konden helaas niet alle collega’s aanwezig zijn.

 

In 1972 werd De Hilt opgericht en vanaf 1974 was Jacqueline aan de school verbonden. De meeste kinderen kwamen met busjes vanuit Helmond en verre omgeving naar school en gingen daarom tussen de middag niet naar huis. Voor de leerlingen was het moeilijk om zichzelf te vermaken waardoor de pauze vaak niet positief verliep. Vanuit de gemeente werd daarom Jacqueline aangesteld om tussen de middag spelactiviteiten aan te bieden aan de kinderen. Dit ging zo goed dat ze al snel de vraag kreeg om als creatief therapeut ook in de groepen te werken.

 

De kinderen leerden in de lessen van Jacqueline om met hun emoties om te gaan en er werden sociale situaties geoefend door middel van rollenspelen. De lessen maar vooral de aanpak van Jacqueline gaf kinderen vertrouwen, in zichzelf en de ander.

 

In 2014 ging ze na haar 40-jarig jubileum met pensioen. Maar al de jaren daarna is Jacqueline verbonden gebleven aan de school. Bij de weeksluitingen en alle vieringen was ze aanwezig, hielp bij de voorbereidingen, ondersteunde de leerkrachten in het oefenen met de kinderen voor groepsoptredens en zocht de bijpassende kleding uit in de toneelkelder.

 

Tot de kerstviering afgelopen december heeft ze nog meegeholpen met de aankleding van de zaal en met het oefenen van de kerst optredens.

Voor haar werd het vanwege haar gezondheid steeds moeilijker om alles mee te maken. Ze vond het heel erg dat ze met de carnavalsviering in februari er niet bij kon zijn.

 

Nu hebben we na bijna 50 jaar afscheid moeten nemen van Jacqueline, ze heeft mede vormgegeven aan de school zoals we die nu kennen. Ze was een heel bijzondere juffrouw, voor de kinderen en de school. En bijzondere juffrouwen worden nooit vergeten.

Foto van Jacqueline gemaakt bij 40-jarig jubileum

Jacqueline in de kelder waar alle toneelkleding door haar werden beheerd.

 

 Nieuwsarchief