Informatie avond over het kamp voor ouders van het vso

05 juni 2023

Dit schooljaar staat weer als vanouds het bivak voor het s.o. en het kamp voor het v.s.o. op het programma. Net als de vieringen en weeksluitingen een belangrijk onderdeel van de leerlijn sociaal emotionele ontwikkeling.

De afgelopen jaren kon deze activiteit niet plaatsvinden door corona en vorig jaar was er een feestweek vanwege het 50-jarig bestaan van de school waardoor het bivak en kamp kwam te vervallen.

 

De s.o. groepen zijn onlangs naar Westelbeers op bivak geweest. Over enkele weken is de onderbouw van het vso aan de beurt om op kamp te gaan in Gemert. De oudste groepen van het vso bereiden zich in de kampweek voor op de mondelinge examens.

 

Vanavond was er voor de ouders van de vso leerlingen een informatieavond op school over het kamp. Op deze manier willen we de ouders goed voorlichten over het waarom van het kamp en wat het kamp betekent voor hun dochter of zoon.

 

In de komende weken vinden de voorbereiding plaats met de leerlingen. Alles wordt uitgebreid besproken, het programma, de indelingen, het slapen, de vrije tijd, het keuzeprogramma, het eten, de corvee etc. Hiermee proberen we zoveel mogelijk onduidelijkheden en onzekerheden weg te nemen, maar het blijft natuurlijk spannend. We gaan ervan uit dat het zoals voorheen weer een hele ervaring wordt voor de leerlingen.

informatieavond voor ouders door het team van het vso

een van de sheets die werd besproken

 



Nieuwsarchief