Bedrijvendag van Reynaers

21 september 2015

Op 1 oktober komen 14 medewerkers van bedrijf Van Reynaers en Roval de school helpen bij onderhoud van de speelplaats en de tuin. Dit gebeurt in het kader van Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Er wordt een beukenhaag aangeplant bij het voetbalveld en het speelhuisje op de speelplaats wordt gerenoveerd.

Hieronder het persbericht over de MVO dag

 

PERSBERICHT

 

 

Helmond, 17 september 2015

 

MVO-dag Reynaers en Roval bij De Hilt in Helmond

 

 

Op 1 oktober gaan medewerkers van Reynaers en Roval aan de slag bij orthopedagogisch onderwijsinstituut De Hilt in Helmond. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) speelt een belangrijke rol bij deze Helmondse bedrijven en dat laten ze graag in de praktijk zien door als personeel zelf de handen uit de mouwen te steken.

 

Reynaers B.V. en Roval Aluminium B.V., beiden gevestigd in Helmond in een gezamenlijk bedrijfspand, maken deel uit van de internationale Reynaers Group die aluminium systemen ontwikkelt en verkoopt voor ramen, deuren en gevels. Directeur Edgar van Ginkel vertelt: ‘’Maatschappelijke betrokkenheid en aandacht voor een gezonder milieu is voor onze organisatie heel belangrijk. Wij willen graag goed zorgen voor onze mensen en onze omgeving.’’

 

Succesvolle eerste editie
In 2014 organiseerden de bedrijven voor de eerste keer een MVO-dag. Dat bleek zo’n succes dat het evenement voor 2015 nog groter werd aangepakt. ‘’Onze medewerkers hebben zich vorig jaar met veel plezier ingezet. Omdat de productie ook door moest gaan, was iedereen een halve dag ingepland. Dit jaar bieden we iedereen de mogelijkheid om de hele dag aan het werk te blijven op de projecten. Gevolg is dat Reynaers en Roval een dag dicht gaan. Zo kan iedereen ook met eigen ogen het eindresultaat zien’’, licht Van Ginkel toe.

 

Klusactiviteiten speelplaats
Die rol pakken Reynaers en Roval actief op tijdens de MVO-dag. Veertien medewerkers gaan bij De Hilt aan de slag met het aanplanten van een beukenhaag, snoeiwerkzaamheden en ander onderhoud van de speelplaats.

 

Personeel kiest projecten

Reynaers en Roval organiseerden in 2014 voor het eerst een MVO-dag. Na deze succesvolle eerste editie konden de medewerkers dit jaar zelf opnieuw projecten aanmelden. Men ervaart het als bijzonder om via de werkgever de kans te krijgen om op deze manier iets voor een ander te kunnen doen. Naast het project bij De Hilt worden er nog vijf projecten aangepakt op 1 oktober, namelijk:

 

Opknappen woonruimte De Watersteeg Veghel

Onderhoud Schaapskooi Schijndel

Onderhoud Vogelasiel Someren

Realisatie overkapping en activiteiten met bewoners de Moeraseik Helmond

Klusactiviteiten basisschool De Lindt Stiphout

 

Together for Better

Verdeeld over de projecten worden zeventig medewerkers ingezet. Edgar van Ginkel besluit: “Met de inzet van onze medewerkers willen we graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving. Ons motto ‘’Together for Better’’ wordt daarmee letterlijk in de praktijk gebracht.”

 

 

 



Nieuwsarchief